Translate

dimecres, 19 de març del 2014

DIP DE MONGETA BLANCA

Segurament que tots heu sentit parlar d’aquesta menja àrab anomenada Hommos o Humus. Els que heu anat a algun restaurant libanès o sirià segur que l’heu tastat i ja sabeu que e
és una mena de pasta feta amb un ingredient principal, el cigró. És molt fàcil de fer a casa i de segur que molts l’heu també posat en pràctica. Doncs bé, avui us vull ensenyar a fer una cosa molt semblant però amb mongetes blanques. Els ingredients que us caldran són els següents:


1 pot petit de mongetes blanques cuites
salsa Tajine
1 iogurt
1 llimona
1 ramet de menta fresca
sal
oli d’oliva
Opcional: 1 tomàquet, 1 cogombre


Traieu les mongetes del pot i les poseu en un escorredor. Les passeu per sota l’aigua de l’aixeta per eliminar tot el suc que puguin dur de la conserva i un cop ben escorregudes les poseu al pot de la batedora.
Piqueu amb el ganivet, ben petites, les fulles de menta (les tiges no), i les reserveu.
Escorreu una llimona i reserveu el suc.
Afegiu al pot, dues cullerades de salsa Tajine ( si recordeu, en una entrada anterior, en el Baba Ganoush, ja us vaig explicar que era una salsa que s’obtenia de la trituració de les llavors de sèsam i que la podíeu trobar en les carnisseries àrabs i en algun supermercat gran), dues cullerades de iogurt natural o grec, la meitat del suc de la llimona escorreguda, les fulles de menta picades, un polsim de sal, poqueta, i un raig d’oli d’oliva. Ho tritureu tot amb la batedora fins que quedi ben fi. Ho tasteu. Com ho trobeu? Us sembla que li cal una mica més de suc de llimona, li afegiu. Us sembla que li cal una mica més de sal? Li afegiu. Us ha quedat massa espès? Podeu afegir-hi una mica més de iogurt i un rajolinet d’oli d’oliva.
Us quedarà una crema blanquinosa amb alguns puntets verds de la menta. Ha de quedar molt fina i molt suau.
La poseu en un bol ben bonic.

A continuació peleu un tomàquet ben carnós, retireu les llavors, i talleu la carn a quadrets petits. Feu servir aquest tomàquet per decorar el puré. Si us ho estimeu més, talleu el cogombre, o un tros, a quadrets petits i el feu servir per decorar. També podeu tallar el tomàquet i el cogombre a rodanxes ben fines i ho distribuïu al voltant del bol de manera harmoniosa. En el moment de servir, tireu un raig d’oli per sobre.
Es pot menjar sobre pa torrat, amb bastons de pa, o acompanyant un tall de carn o de pollastre a la brasa, o unes verdures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada