Translate

dimarts, 6 de maig del 2014

AMANIDA DE MONGETA TENDRA D’ESTIU




Aquesta amanida resulta molt bona per prendre a l’estiu ben fresqueta. És molt fàcil de preparar, ja ho veureu.

Per fer-la calen els següents ingredients:

150 gr. de mongeta tendra per comensal (com que la recepta la preparem per a 4 persones, seran 600 gr. de mongetes)
½ pebrot vermell
1 ceba tendra grossa
2 carxofes
1 llimona
1 tomàquet d’amanida

oli verge d’oliva
vinagre de Mòdena
sal i pebre

En primer lloc us vull dir que a mi m’agraden molt les mongetes tendres planes, més que les rodones, però podeu utilitzar la que més us agradi. Si agafeu les planes, un cop els hagueu tret les puntes, les talleu de dalt a baix, al llarg, i les deixeu en dues meitats. Quan les tingueu totes així preparades, les poseu sota el raig de l’aixeta i les esbaldiu bé. Les deixeu escórrer.
Poseu aigua a bullir i quan arrenqui el bull hi aboqueu les mongetes. No cal que quedin excessivament cuites, estan més bé al dente. De totes maneres, de tant en tant en traieu una i en proveu una punta fins que trobeu el punt que us agrada. Un cop cuites, les escorreu i reserveu. Un cop fredes, les podeu posar a la nevera.
Prepareu les carxofes. S’han de treure totes les fulles del voltant i escapçar-les, és a dir, treure tota la part de les fulles que no es poden menjar. Ha de quedar únicament el cor. El cor el talleu en vuit grills i els poseu en un bol. Escorreu el suc de mitja llimona i l’aboqueu sobre les carxofes i ho remeneu bé per que es reparteixi bé el suc. Amb això aconseguireu que no s’enfosqueixin.
Poseu un cassó o un pot amb aigua al foc i quan arrenqui el bull hi aboqueu les carxofes. Només cal escaldar-les, és a dir, que així que torni a arrencar el bull, amb un minut en tindreu prou. Les escorreu i reserveu. Un cop fredes, també les podeu desar a la nevera.
Peleu la ceba tendra i la talleu per la meitat, i cada meitat l’aneu tallant de través, de manera molt fina, és a dir, que us quedaran mitjos cercles que s’aniran desmuntant.
En un bol hi poseu un bon raig de vinagre de Mòdena i poseu la ceba tallada a dins. Ho remeneu i ho deseu a la nevera.
Renteu el pebrot vermell. Amb mig en teniu prou. Traieu totes les llavors i totes les teles blanques que fa a dins i el talleu en dos. De cada part aneu fent tires molt fines i les reserveu.
Renteu el tomàquet ben net i el talleu a quadres petits, sense cap mena de llavor, i el reserveu. Si el peleu encara quedarà més bé.
Ara ja podreu muntar el plat. Jo us recomano que el munteu just abans de menjar-lo.
Agafeu un cercle metàl·lic d’emplatar, si no en teniu, li doneu la forma vosaltres. Dins el cercle hi poseu en primer lloc un bon grapat de mongetes. Sobre les mongetes, hi poseu uns quants grills de carxofa.
En el bol on teníeu la ceba amb el vinagre de Mòdena hi afegiu un bon raig d’oli d’oliva, un polsim de sal i un polsim de pebre i ho remeneu bé. Hi aboqueu les tiretes de pebrot i els quadres de tomàquet i ho barregeu bé.
Aquesta barreja l’anireu col·locant sobre la mongeta i la carxofa, donant-li una forma curulla. Quan ho tingueu repartit, ho acabeu d’amanir amb la vinagreta que haurà quedat al bol.
Resulta una amanida lleugera, fresca, cruixent, acolorida i que ve molt de gust de menjar. I si no ja m’ho sabreu dir!!!!!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada