Translate

divendres, 10 de gener del 2014

AMANIDA TÈBIA DE MONGETA TENDRA AMB GÉSIERS




Seguint amb els sopars lleugers, us proposo aquesta amanida per un dia que tingueu convidats i vulgueu quedar una mica bé, vull dir, més bé que habitualment, jejeje... També us serveix com a primer plat d'un bon dinar.



INGREDIENTS PER 4 PERSONES:


- 600 gr. de mongeta tendra (rodona o plana, tant és)
- 4 gésiers d’ànec confitats
- un rajolí d’oli verge d’oliva
- vinagre de Mòdena
- una mica de sal i pebre



Més d’un es preguntarà què són els gésiers d’ànec. Segur que si us dic “pedrers” tots ho sabreu. Ara bé, els pedrers són d’aquelles parts tant dels pollastres com dels ànecs i oques, que a molta gent no li acaben de fer el pes i per això he pensat que si donem a la recepta aquest nom mig francès, potser algú més picarà.

Us haig de dir que els pedrers confitats són realment una delicatessen i val molt la pena de tastar-los. Els podeu trobar en supermercats grans i en botigues gurmet, tant en llaunes com en pots de vidre. Van envoltats de greix. Un cop obert el pot o la llauna, si no els gasteu tots, no passa res, es conserven la mar de bé envoltats del greix i a la nevera. Per treure’ls amb facilitat, el millor sistema és posar la llauna al bany Maria per que es desfaci el greix, així podreu agafar els pedrers que necessiteu. El greix tornarà a solidificar quan es refredi el seu recipient i el podreu guardar a la nevera per la propera vegada.

Així doncs, un cop trets els pedrers del recipient, els talleu a làmines fines. En una paella poseu un raig d’oli d’oliva i els pedrers (observeu que no utilitzem el greix de l’ànec), i els deixeu que caramelitzin de mica en mica amb el foc molt baix. Quan estiguin a punt, aparteu la paella del foc i hi afegiu un rajolinet de vinagre de Mòdena, un polsim de sal i un polsim de pebre. Torneu a posar la paella sobre el foc, recordeu que ha de ser baix, i doneu unes voltes amb una cullera de fusta per que quedi una mica emulsionat. Això no és més que una vinagreta de luxe!

Apart, haureu bullit les mongetes tendres i ja les tindreu escorregudes. Per aquesta recepta està més bé que quedin una mica al dente. Si feu servir les planes, queda més bonic si les talleu esbiaixades.

Bé, ja teniu la mongeta tendra cuita i els pedrers caramelitzats amb la seva vinagreta. Ara només queda emplatar-ho. Poseu les mongetes tendres al fons del plat i amb una cullera agafeu una mica dels pedrers laminats i de la vinagreta i regueu les mongetes. El plat ja està llest!


Per un altre dia que ens permetem un menjar no tant lleuger, podríem fer servir el greix de la llauna dels pedrers, que mai s’ha de llençar, i fregir unes patates, per exemple, que queden gustosíssimes, o fer-lo servir quan rostim algun tall que ens sembli que no te prou greix, o simplement per donar un gust més especial a unes verdures al forn o a algun rostit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada