Translate

dimecres, 15 de gener del 2014

LLENTIES VEGETARIANES





Aquestes llenties són molt fàcils de fer i també són apropiades per aquests dies després de festes en els quals no tenim l’estómac per gaires extres.

Per fer-les només necessitem 1/2 kg de llenties Pardines, 4 o 5 pastanagues grosses, una ceba mitjana, l’aigua, la sal i si voleu un rajolinet d’oli.

En primer lloc, el que jo faig es posar l’aigua al foc, rentar les llenties (vull dir que les passo per aigua un parell o tres de vegades) i reservar-les.
Després pelo les pastanagues i la ceba i les poso ben netes i senceres a l’olla amb l’aigua. Ho deixo bullir uns 10 minuts i aleshores hi afegeixo les llenties i la sal.

Jo faig servir les llenties Pardines, són de mida petita, couen molt ràpid i no necessiten remull previ.

Un cop les hagueu posat a l’aigua i arrenquin el bull, en uns 20 minuts seran cuites.
Un cop cuites les aparteu del foc, agafeu les pastanagues i la ceba i les poseu al pot de la batedora o de la Thermomix i les tritureu. Us quedarà una pasta espessa de color taronja. Tireu aquesta pasta a l’olla de les llenties i remeneu. Ja estan llestes.

Serviu un parell de cullerots per plat i amaniu amb una mica d’oli d’oliva.

Aquesta recepta està pensada per 4 o 5 persones.

Amb aquestes llenties i una bona amanida amb tonyina, per exemple, i ja teniu el dinar solucionat!

També queden molt bones si en comptes de les pastanagues hi poseu un carbassó i una esberginia ben nets i sense pelar, junt amb la ceba, i després ho tritureu tal com us he dit abans. La salsa en aquest cas queda molt fosca de color, però és deliciosa. Val molt la pena que ho proveu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada