Translate
dimecres, 15 de gener del 2014
LLENTIES VEGETARIANES
Aquestes llenties són molt fàcils de fer i també són apropiades per aquests dies després de festes en els quals no tenim l’estómac per gaires extres.
Per fer-les només necessitem 1/2 kg de llenties Pardines, 4 o 5 pastanagues grosses, una ceba mitjana, l’aigua, la sal i si voleu un rajolinet d’oli.
En primer lloc, el que jo faig es posar l’aigua al foc, rentar les llenties (vull dir que les passo per aigua un parell o tres de vegades) i reservar-les.
Després pelo les pastanagues i la ceba i les poso ben netes i senceres a l’olla amb l’aigua. Ho deixo bullir uns 10 minuts i aleshores hi afegeixo les llenties i la sal.
Jo faig servir les llenties Pardines, són de mida petita, couen molt ràpid i no necessiten remull previ.
Un cop les hagueu posat a l’aigua i arrenquin el bull, en uns 20 minuts seran cuites.
Un cop cuites les aparteu del foc, agafeu les pastanagues i la ceba i les poseu al pot de la batedora o de la Thermomix i les tritureu. Us quedarà una pasta espessa de color taronja. Tireu aquesta pasta a l’olla de les llenties i remeneu. Ja estan llestes.
Serviu un parell de cullerots per plat i amaniu amb una mica d’oli d’oliva.
Aquesta recepta està pensada per 4 o 5 persones.
Amb aquestes llenties i una bona amanida amb tonyina, per exemple, i ja teniu el dinar solucionat!
També queden molt bones si en comptes de les pastanagues hi poseu un carbassó i una esberginia ben nets i sense pelar, junt amb la ceba, i després ho tritureu tal com us he dit abans. La salsa en aquest cas queda molt fosca de color, però és deliciosa. Val molt la pena que ho proveu.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada